Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

SMK is Full Member van de Global Ecolabelling Network (GEN)

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021

Deze week is het certificaat van het Global Ecolabelling Network (GEN) uitgereikt aan SMK voor On the way to PlanetProof en Milieukeur. Met het certificaat erkent GEN de keurmerken als betrouwbare type 1 ecolabels. SMK, de beheerder en ontwikkelaar van het keurmerk, kan hiermee wereldwijd samenwerken met andere ecolabels om zo een grotere impact te maken op verduurzaming.

Evaluatie voor Full Membership

Eerder was SMK al Associate Member van GEN. Voor het Full Membership van GEN moeten de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof voldoen aan de internationale ISO-14024 norm voor ecolabels. Dit biedt zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken. In tegenstelling tot willekeurige ‘groene’ symbolen of beweringen, bieden GEN-leden geloofwaardige keurmerken die zijn gebaseerd op een onafhankelijke toetsing tegen vooraf vastgesteld milieucriteria die uitgaan van een levencyclusbenadering. Na een intensief evaluatieproces is SMK met On the way to PlanetProof en Milieukeur toegelaten als volwaardig lid.

Met het membership zoekt SMK aansluiting om samen te werken met andere ecolabels. Binnen het GEN zijn er veel mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en praktijkervaringen. Het lidmaatschap geldt voor de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof, deze zijn nu ook gepubliceerd op de website van GEN. EU Ecolabel, waar SMK de Compentent Body van is, is eerder al via de Europese Commissie toegelaten voor het Full Membership.

Global Ecolabelling Network (GEN)

Het Global Ecolabelling Network (GEN) is een non-profitorganisatie van wereldwijde toonaangevende milieukeurorganisaties. GEN werd in 1994 opgericht voor het verbeteren, promoten en ontwikkelen van milieukeurmerken van groene producten en duurzame diensten.

Meer informatie