Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Communicatie

Is uw product of service gecertificeerd voor Milieukeur? We helpen u op weg met communicatie hierover. Op deze pagina vindt u de richtlijnen voor het logogebruik van het keurmerk en de logotool om het logo met uw individuele registratienummer te downloaden. 

Richtlijnen logo

Download het instructieblad met de richtlijnen en adviezen omtrent het Milieukeur-logo.

Download

Logotool

Vul onderstaand online formulier in voor ontvangst van het Milieukeur logo met uw individuele registratienummer. (bijvoorbeeld ABC 1234567). Na onze goedkeuring ontvangt u hoge en lage resolutie bestanden met de verschillende varianten van het logo (JPG en PNG).

Individueel registratienummer

Keurmerkhouders zijn verplicht hun unieke registratienummer op te nemen in het logo Milieukeur. Dit nummer bestaat uit een afkorting van de naam van de certificatie instelling met een volgnummer (bijvoorbeeld ABC 1234567).

Online communiceren

Ook duidelijke digitale aanwezigheid van uw Milieukeur certificering kan zorgen voor meer bekendheid van uw milieu betrokkenheid én een positief imago. Zo kunt u het logo van het keurmerk op uw website plaatsen, een pagina over duurzaamheid publiceren en communiceren via social media zoals Facebook, X, Instagram en LinkedIn.  

Tip: tag SMK op LinkedIn, dan kunnen wij uw bericht delen.  

Bescherming tegen onterecht gebruik van Milieukeur of misleiding

SMK controleert voortdurend of de naam en het logo van Milieukeur correct worden toegepast zowel op producten als in communicatie over de producten. Dat doen wij om er voor te zorgen dat consumenten en inkopers ook echt waar voor hun geld krijgen. Ook doen we dat om onze keurmerkhouders te beschermen tegen oneigenlijke concurrentie.

Wanneer de naam en/of het logo Milieukeur volgens u niet terecht wordt gebruikt, kunt u actie nemen. Op deze website is een standaard klachtenformulier te vinden waar u vermeend onjuist of onrechtmatig gebruik van Milieukeur aan ons kunt melden. Wij nemen op onze beurt actie op uw klacht en houden u op de hoogte van onze bevindingen. De behandeling van klachten valt onder het Reglement Klachten, Bezwaar en Beroep, onderdeel van het Handboek SMK.

Het keurmerk Milieukeur is gedeponeerd bij Benelux Merkenbureau: 12-08-1992/ registratienummer 0516647.

Heeft u een vraag?