Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Stappenplan

Om uw product of dienst te te laten certificeren met Milieukeur, moet een bedrijf een aantal stappen volgen. Hiervoor is er een stappenplan opgesteld. Uitgebreide informatie over de procedure en de specifieke eisen per productgroep staan in de certificatieschema’s en in de algemene certificatievoorwaarden van SMK. Volg het stappenplan hieronder:

 

Milieukeur & On the way to PlanetProof

Begin 2019 is Milieukeur voor alle agro/food producten (plantaardige, dierlijke en bewerkte producten) vervangen door On the way to PlanetProof.

Stap 1 - Voldoe ik aan de verplichte eisen?

Check of er Milieukeurcriteria zijn voor uw product of dienst. Voor non-food producten of diensten waarvoor Milieukeur geen actuele criteria beheert, kijkt u ook bij EU Ecolabel.

Ga vervolgens na of u aan de verplichte eisen uit het betreffende certificatieschema én aan de algemene voorwaarden voldoet.

Stap 2 - Vraag offertes op

Vraag offertes aan bij één of meerdere certificatie-instellingen die een licentie hebben met SMK. Deze certificatie-instellingen staan vermeld op de pagina waar ook het betreffende certificatieschema van uw product of dienst staat.

Geef op basis van de offerte(s) aan één van de certificatie instellingen de opdracht.

In sommige gevallen is er slechts één certificatie-instelling die de inspectie uitvoert. 

Stap 3 - Aanvraagdossier indienen

Zorg dat alle opgevraagde documentatie in orde is en lever het dossier aan bij de certificatie-instelling.

De certificatie-instelling controleert het aangeleverde dossier. Voor sommige productgroepen wordt een controle op het bedrijf uitgevoerd.

Stap 4- Certificaat en communicatie

Voldoet u volgens de certificatie-instelling aan alle eisen? Gefeliciteerd! U bent nu officieel keurmerkhouder voor Milieukeur en u ontvangt het certificaat.

Profiteer optimaal van de bekendheid van Milieukeur door ervoor te zorgen dat het Milieukeurlogo en uw licentienummer duidelijk zichtbaar zijn op uw product of dienst en promotiemateriaal. Communiceer daarnaast op uw website en socialmediakanalen over uw milieuprestaties.

Op deze pagina krijgt u tips rondom de communicatie over het keurmerk.

Stap 5 - Blijf alert

Als certificaathouder is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat doorlopend aan de criteria wordt voldaan gedurende de geldigheid van uw certificaat.  

Het certificaat moet steeds waargemaakt worden en dat vraagt actieve planning en monitoring  om ten alle tijde aan de eisen te voldoen. Indien er op enig moment niet aan de eisen voldaan kan worden, meld dit dan z.s.m. aan de certificatie-instelling. Na het behalen van het certificaat vindt er jaarlijks een controle plaats om te bevestigen dat u aan de eisen bent blijven voldoen.