Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg voor het LUMC

Gepubliceerd op: 23 februari 2022

Groen LUMC blijft het goed doen en heeft voor zowel locatie LUMC als Curium het zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg ontvangen.

Om zo’n titel te bemachtigen, wordt een zorginstelling getoetst op verschillende thema’s zoals management, reiniging en energieverbruik. Op basis van het aantal behaalde punten, kan een instelling een bronzen, zilveren of gouden certificaat krijgen.

“Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook in de zorg, onderzoek en onderwijs”, zegt Alexandra van Leeuwen, directeur bij het Facilitair Bedrijf (FB). “Duurzaamheid zou eigenlijk overal vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het nog niet. Daarom is deze certificering nog altijd belangrijk. We zijn er dan ook erg blij mee.”

Het LUMC neemt sinds 2018 deel aan de Milieuthermometer Zorg. De eerste cyclus liep vorig jaar af, waardoor de voorbereidingen werden gestart voor een nieuwe ronde. In de audit werden locatie Curium en LUMC samen getoetst. Met succes, want eind vorig jaar ontvingen het ziekenhuis het resultaat: het zilveren certificaat!