Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Na brons nu zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg voor Revant

Gepubliceerd op: 5 juli 2022

Revant medisch specialistische revalidatie heeft voor alle locaties het niveau Zilver behaald van de Milieuthermometer Zorg. Revant behoort daarmee tot een selecte groep van 100 zorglocaties in Nederland die het certificaat in ontvangst mogen nemen. Daarnaast zijn de drie genoemde locaties in Zeeland de eerste zorglocaties met deze zilveren certificering in de provincie. Het eerder behaalde Bronzen niveau werd hiermee ingewisseld voor Zilver. 

Wouter Vreeman, voorzitter/bestuurder Raad van Bestuur van Revant nam de certificaten in ontvangst uit handen van Adriaan van Engelen, directeur Milieu Platform Zorg.

Milieu Platform Zorgsector (MPZ)* heeft besloten aan Revant Medisch Specialistische Revalidatie het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau Zilver toe te kennen met 3 jaar geldigheid voor de locaties:

  • Revant Revalidatiecentrum Breda, Brabantlaan 1, 4817 JW Breda
  • Revant Revalidatiecentrum Lindenhof, s-Gravenpolderseweg 114A, 4462 RA Goes
  • Revant Kinderrevalidatie Reigerbos, Schubertlaan 21, 4462 KA Goes
  • Revant Revalidatiecentrum De Wielingen, Vlietstraat 8, 4535 HA Terneuzen

Van brons naar zilver

Revant is sinds 2018 gestructureerd bezig met het thema milieumanagement. Voor het bronzen niveau is in de periode 2018- 2021 gefocust op eisen vanuit wetgeving en afspraken met de branches, aangevuld met overwegend kostenbesparende milieumaatregelen. De nadruk lag in deze periode op het verduurzamen van met name facilitaire processen.

Green team

Het milieuprogramma van Revant omvat o.a. het thema duurzaam inkopen, waarmee nog veel milieuwinst in de keten te boeken is. Het beleid rondom duurzame mobiliteit en duurzaam bouwen zijn vormgegeven en geven richting aan de duurzaamheidsambities van Revant. Een milieucommissie (het Green Team) is binnen de organisatie opgezet en ingericht met als doel initiatieven te ontwikkelen en aandacht te vragen voor duurzaam ondernemerschap.