Voorbeelden uit de praktijk

WaarborgWind met zakelijke voordelen

Energieleverancier Scholt Energy Control liet zijn product WaarborgWind met Milieukeur certificeren. WaarborgWind, windenergie van Nederlandse windmolens, is duurzamere elektriciteit voor de zakelijke markt.

Rob van Gennip, Hoofd Verkoop Scholt Energy ControlHoofd Verkoop Rob van Gennip vertelt: “Scholt Energy Control is sinds 2005 actief op de zakelijke markt. In dat jaar zijn we gestart met het leveren van elektriciteit aan de Nederlandse markt. In 2010 zijn we hetzelfde in België gaan doen en sinds dit jaar leveren we ook gas in Nederland. Inmiddels werken we met 35 collega’s en staat gasleverantie ook in België op het programma voor 2013. Het type klanten dat wij bedienen is vooral grootverbruiker. Daarbij kun je denken aan productiebedrijven, voedingsmiddelenbedrijven en de koel- en vriesbranche. Omdat we in onze missie hebben staan dat we vernieuwing, transparantie en duurzaamheid in energie voor de zakelijke markt brengen, zijn we in een vroeg stadium de markt opgegaan om veel windenergie in te kopen.”

Veel geld opleveren
“Voor zakelijke klanten zijn er verschillende mogelijkheden om de elektriciteitsafname te verduurzamen; een goede manier is om over te stappen op WaarborgWind”, vindt Van Gennip. “De elektriciteit die je dan afneemt, komt gegarandeerd van Nederlandse windmolens. Deze molens staan in het noorden, midden en westen van Nederland. Overstappen op WaarborgWind is niet alleen een goede daad voor het milieu, het kan voor een aantal van onze klanten ook veel geld opleveren.”

Aantonen
“Dat zit zo”, legt Van Gennip uit, “als je als bedrijf inschrijft op een aanbesteding van de overheid, moet je in veel gevallen een bepaald niveau hebben op de CO2-Prestatieladder. Met dit instrument kunnen bedrijven inzichtelijk maken hoe het staat met hun CO2 uitstoot. Door WaarborgWind te gebruiken kunnen deze bedrijven bonuspunten verdienen en op deze manier de voorkeur krijgen boven andere partijen.Hierbij gaat het veelal om aanbestedingen met een grote opdrachtwaarde. Maar een belangrijke conditie is natuurlijk wel dat je met een onafhankelijke instantie kunt aantonen dat dit ook daadwerkelijk duurzamere energie is.”

Status Milieukeur
Over de reden voor certificering zegt van Gennip: “We hebben ervoor gekozen om ons product met Milieukeur te laten certificeren omdat dit het bekendste certificaat is en de meeste status heeft. Dat merk je trouwens ook aan de bijbehorende controles: voorafgaand aan de certificering hebben we hier de auditor een dag op bezoek gehad die onze bedrijfsvoering en onze windcontracten tot in detail heeft uitgeplozen. Ook de voorwaarden waaronder wij Milieukeur mogen communiceren staan zeerprecies omschreven. Ik vind het positief dat daar serieus mee omgegaan wordt.”

We hebben ervoor gekozen om ons product met Milieukeur te laten certificeren omdat dit het bekendste certificaat is en de meeste status heeft.
Terug naar overzicht