Voorbeelden uit de praktijk

Uitreiking eerste Milieukeur certificaten voor bloembollen

Dijkgraaf G. Doornbos van het Hoogheemraadschap van Rijnland reikt op maandag 18 juli de eerste Milieukeur certificaten bloembollen uit. Hij doet dit aan de telers W.A.M. Pennings, Jac. Uittenbogaard & Zonen C.V. en Q.J. Vink & Zn. B.V.

Naast de uitreiking door de heer Doornbos zullen Greenpeace Nederland en de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur) aanwezig zijn en toelichting geven over het belang van deze certificering voor het milieu en de branche.

De drie gecertificeerde bedrijven – telers van krokussen, irissen, narcissen en tulpen – zijn de eerste telers in Nederland die het certificaat ontvangen. Zij hebben geïnvesteerd in een duurzamere teelt en voldoen aan de eisen van het Milieukeur certificatieschema Bloembollen. De telers zijn samen goed voor 230 hectare duurzamer geteelde bloembollen.

Het Milieukeur certificaat voor bloembollen voldoet aan ‘Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Groenvoorzieningen’, zoals gepubliceerd door Pianoo. Met Milieukeur hebben overheden nu een ruime keus bij het inkopen van duurzame bloembollen. Voor de retail (zoals tuincentra) is Milieukeur de borging voor een duurzamer assortiment.

Voor meer informatie
Wim Uljee, Communicatie Manager, 070 358 63 00 , wuljee@smk.nl

Terug naar overzicht