Voorbeelden uit de praktijk

Barendse-DC behaalt Milieukeur voor paprika’s

Sinds juni 2016 is Barendse-DC uit Middenmeer in het bezit van het Milieukeur certificaat voor ruim 18 hectare rode en oranje paprika’s.

Barendse-DC is gevestigd op AgriportA7 en aangesloten op het daar in 2014 gerealiseerde aardwarmtenet van ECW Netwerk. Met aardwarmte wordt 1/3 van de totale warmtebehoefte van het bedrijf duurzaam ingevuld. Daarnaast wordt CO2 vanuit de industrie hergebruikt als voeding voor de planten.

Naast energie wordt kritisch gekeken naar grondstoffen, watergebruik, gewasbescherming, restafval, verpakkingen, meststoffen, natuurbeheer, voedselveiligheid en werkomstandigheden. Het bedrijf geeft ook medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt kansen.

Léon Barendse

Barendse-DC wil mensen laten genieten van lekker en gezond eten. Het bedrijf stelt ook elke week paprika’s beschikbaar aan de Voedselbanken in de omgeving. “Naast gezonde en lekkere voeding willen wij ook werken aan een gezonde omgeving”, aldus Léon Barendse. Met het Milieukeur certificaat toont Barendse-DC aan dat het zich daadwerkelijk inspant voor duurzame productie van paprika’s.

Meer informatie

Terug naar overzicht