Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Milieukeur

Workshop Milieukeur groene elektriciteit

In een telefonische enquête in 2022 hebben diverse Milieukeurhouders hun ervaringen gedeeld over het keurmerk Milieukeur voor groene elektriciteit. Er bleek belangstelling te zijn voor een workshop over het ambitieniveau van de eisen en de meerwaarde van het Milieukeurcertificaat.

Lees meer
Barometer Duurzame Evenementen

Vernieuwing Barometer Duurzame Evenementen door internationale harmonisatie

SMK gaat de eisen voor de Barometer Duurzame Evenementen internationaal harmoniseren en moderniseren tot een instrument dat meer aansluit bij de behoefte van de sector. In Nederland biedt de Barometer Duurzame Evenementen al jaren een leidraad voor verduurzaming van evenementen. Internationaal neemt de belangstelling van de sector daarvoor toe: vanaf 2024 kunnen evenementenorganisatoren en -locaties ook in Duitsland, Scandinavië en Finland een certificaat van een erkend milieukeurmerk aanvragen. Het huidige certificatieschema van de Barometer Duurzame Evenementen wordt per 15 mei eerst nog met een jaar ongewijzigd verlengd tot 15 mei 2024.
Lees meer
Milieuthermometer Zorg

Leden MPZ: Milieuthermometer Zorg biedt leidraad voor Green Deal 3.0

Op de Ledendag van Milieu Platform Zorgsector op 20 april hebben de leden uitgewisseld hoe de Milieuthermometer Zorg hen ondersteunt bij het werken aan de Green Deal 3.0. Het belangrijkste vinden de leden dat organisaties met die Green Deal aan de slag gaan. De Green Deal stelt doelen en zet organisaties in beweging, maar biedt geen kant-en-klare oplossingen. Met de Milieuthermometer Zorg als leidraad kun je laten zien dat je aan verduurzaming werkt en maak je aantoonbaar wat je doet.
Lees meer
Milieukeur

Certificatieschema Milieukeur voor keukens verlengd

Het certificatieschema Milieukeur keukens is verlengd met vier jaar tot 31 december 2026. Om hergebruik en circulariteit te bevorderen zijn de eisen uitgebreid met een terugnamesysteem.
Lees meer
Milieukeur

Milieukeur ongewapende betonproducten verlengd

Het certificatieschema Milieukeur van ongewapende betonproducten is met twee jaar ongewijzigd verlengd tot 1 november 2024. Op dit moment is er geen aanleiding om de eisen aan te passen.
Lees meer
Milieuthermometer Zorg

''Een gezonde omgeving zorgt voor gezonde mensen''

In 2022 heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis door hard werken en de inzet van hun Servicebedrijf, ondanks corona, niveau zilver behaald van het duurzaamheidskeurmerk ‘Milieuthermometer Zorg (MTZ)’.
Lees meer
Milieuthermometer Zorg

Na brons nu zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg voor Revant

Revant medisch specialistische revalidatie heeft voor alle locaties het niveau Zilver behaald van de Milieuthermometer Zorg. Revant behoort daarmee tot een selecte groep van 100 zorglocaties in Nederland die het certificaat in ontvangst mogen nemen. Daarnaast zijn de drie genoemde locaties in Zeeland de eerste zorglocaties met deze zilveren certificering in de provincie. Het eerder behaalde Bronzen niveau werd hiermee ingewisseld voor Zilver.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam(Vereist)