Nieuws & Persberichten

Weijers eerste PlanetProof dahliateler

Hubert Weijers in Noordwijkerhout is de eerste dahliateler met het certificaat On the way tot PlanetProof. Het bedrijf rondde onlangs de certificering af.

Volgens Hubert Weijers was het 'best een klus', maar de ondernemer is blij dat het certificaat in huis is. "Je moet echt alles op orde hebben, want toen de audit kwam werd echt alles nagelopen. Er moesten facturen op tafel, er is in het bedrijf en op de percelen gekeken. Het keurmerk behelst ook een breed terrein, van energie tot klimaat en van gewasbescherming tot bodemvruchtbaarheid."

Hoogst haalbare
Met On the way tot PlanetProof heeft Weijer naar eigen zeggen van duurzaamheid betreft het hoogst haalbare in huis. "Het was voor ons te doen, omdat we ook net een nieuw bedrijf hebben neergezet. Bovendien was ik altijd al bezig met biologische bestrijding, dus paste deze certificering in de bedrijfsvoering. Verder kunnen we nog niet, het is het hoogst haalbare. Het is voor ons de bevestiging van onze bedrijfsvisie."

Lat hoog
Of de afzet daarmee ook toeneemt, is nog de vraag. Weijers zou graag zien dat het keurmerk in het buitenland ook meer bekendheid zou genieten. "Daar ligt ook een taak voor de handel. Wij hebben dit nu in huis en zijn dus op de strengste eisen van dit moment voorbereid. Nu hopen we dat het genoeg is, want de lat ligt steeds hoger." De handel pakt die taak op. Zo komt bijvoorbeeld op aanbodlijsten van bemiddelaars te staan of het om gecertificeerde bollen gaat of niet. Exporteurs streven ook snellere certificering na, zo is vrijdag te lezen in Greenity 54.   

Foto: Dahliaoogst bij Hubert Weijers.

Bron: www.greenity.nl/nieuws/weijers-eerste-planetproof-dahliateler

Terug naar overzicht