Nieuws & Persberichten

SMK zoekt een professional voor de vacante functie van Projectleider Plantaardige agroketens

Wil jij een bijdrage leveren aan échte verduurzaming?

SMK zoekt een professional voor de vacante functie van

Projectleider Plantaardige agroketens
Met focus op energie en klimaat

De functie
Als projectleider Plantaardige agroketens bij SMK geef je een belangrijke impuls aan de verduurzaming van de plantaardige productie d.m.v. certificeringsprogramma’s, met name On the way to PlanetProof en Groen Label Kas. In een team van professionals werk je samen met stakeholders en externe deskundigen aan de ontwikkeling van de eisen voor deze certificaten en draag je bij aan de implementatie ervan. Je gaat aan de slag met diverse duurzaamheidsthema’s, met als zwaartepunt het thema energie en klimaat.

Het takenpakket

 • Je coördineert informatiestromen en werkt criteria uit voor duurzame plantaardige productie.
 • Je begeleidt de ontwikkeling van voorstellen door onderzoekers/adviseurs.
 • Je neemt initiatief en signaleert kansen in de markt om de toepassing van certificatie te stimuleren.
 • Je bent vraagbaak voor keurmerkhouders en marktpartijen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het voorbereiden van de vergaderingen en de inhoudelijke vergaderstukken voor afstemming met stakeholders en besluitvorming door het College van Deskundigen.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante opleiding op academisch niveau en minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van plantaardige teelt.
 • Je bent gemotiveerd om te werken aan verduurzaming van de plantaardige productie en goed op de hoogte van de ontwikkelingen, met name op het thema energie en klimaat.
 • Je hebt ervaring met het voeren van een dialoog met stakeholders en bent goed in staat een relatie met hen op te bouwen/te onderhouden; je kent de gevoeligheden en belangen die bij de diverse stakeholders spelen en de keten waarin je opereert.
 • Je bent analytisch sterk en uitstekend in staat je adviezen en verslagen kort en bondig, zowel in het Nederlands als Engels te verwoorden.
 • Je bent integer, onafhankelijk, gestructureerd en accuraat.

Wat bieden we je?

 • Een uitdagende functie met groeipotentieel binnen een slagvaardige organisatie en een toegewijd team.
 • De mogelijkheid om een eigen bijdrage en invulling te leveren aan projecten en programma’s die grote impact hebben op het gebied van verduurzaming.
 • Flexibele werkomgeving en de gelegenheid om werk en privé te combineren. De functie is in principe 0,8 fte.
 • Een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Over SMK
De missie van SMK is het ontwikkelen, beheren en toetsen van transparante criteria om zo duurzamer produceren en consumeren mogelijk te maken. We onderscheiden ons door onze multi-stakeholder aanpak: we ontwikkelen en toetsen criteria in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Zo creëren we als onafhankelijke non-profit organisatie niet alleen draagvlak, maar ook tastbare verduurzaming in sectoren variërend van agri-food tot energie. Naast, On the way to PlanetProof zijn Milieukeur, Groen Label Kas, Maatlat Duurzame Veehouderij, Barometer Duurzame Bloemist, EU Ecolabel en TPAC-programma’s van SMK.

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Stefanie de Kool (programmamanager) of Gijs Dröge (directeur), tel: 070 358 63 00, email: smk@smk.nl, zie ook www.smk.nl. Graag ontvangen wij je brief en CV voor 1 juli 2019.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Graag ontvangen wij je brief en CV voor 1 juli 2019.
Terug naar overzicht