Nieuws & Persberichten

Milieukeur certificaat voor Raedthuys Groep voor ‘100% Pure Energie' uit Nederlandse wind en zon

Sinds 2013 is het product ‘100% Pure Energie' van de Raedthuys Groep gecertificeerd met Milieukeur Groene elektriciteit. Het bedrijf uit Enschede hecht vooral aan Milieukeur omdat het daarmee zijn duurzaamheidsclaim kan bewijzen.

"Met ons product ‘100% Pure Energie' richten we ons zowel op kritische consumenten als op bedrijven die zich willen onderscheiden', zegt manager marketing & communicatie Harold Weerkamp. ‘Met dit product kun je namelijk niet alleen aantonen dat je groene elektriciteit koopt, het is ook nog eens uit bewezen duurzame en herleidbare Nederlandse bronnen. Wij zien namelijk een verschil tussen geïmporteerde stroom - waarbij de garantie van oorsprong een verhandelbaar product is - en in Nederland geproduceerde groene stroom."

Windturbines langs A12
De productie van deze groene stroom komt voor 99,3 % uit windenergie en voor 0,7 % uit zonne-energie. "We hebben eigen windmolenparken", vult Martijn Tielkes, productmanager van ‘100% Pure Energie' aan. "Het windpark langs de snelweg A12 bij Waddinxveen is wellicht de bekendste. Maar we hebben nog meer molens, in o.a. Noord- en Zuid-Holland, Brabant, Zeeland en natuurlijk de Flevopolder. In de regio Deventer zijn we samen met technisch bedrijf Cofely bezig met een project voor twee windmolens langs de IJssel. Het aandeel zonne-energie is nog zeer bescheiden, een voorbeeld daarvan is dat we op het dak van een transportbedrijf in Enschede zonnepanelen hebben aangebracht. De energie die we daar opwekken verkopen we aan datzelfde transportbedrijf." Met de zonnepanelen en windturbines heeft Raedthuys Groep in 2012 zo'n 150 miljoen KWh opgewekt en dat getal moet vanaf eind 2013 groeien naar 200 miljoen KWh.

Meer info
www.pure-energie.nl
stroometiket 100% Pure Energie
www.milieukeur.nl

Met ‘100% Pure Energie' richten we ons zowel op kritische consumenten als op bedrijven die zich willen onderscheiden
Terug naar overzicht