Nieuws & Persberichten

Asperges. Nu ook het ‘witte goud' met Milieukeur

Sinds kort zijn de asperges van Mts Martens van Disseldorp Milieukeur gecertificeerd. Het bedrijf is daarmee het eerste in Nederland met een certificaat voor dit product.

Aspergeteeltbedrijf Martens van Disseldorp wordt gerund door de broers Peter en Ron Martens en de vrouw van Ron, Suzanne Martens. Martens van Disseldorp is dus een echt familiebedrijf dat is gelegen in het Noord Limburgse plaatsje Tienray.
"Wij hebben hier een uitstekende zandgrond om asperges te telen," aldus Ron Martens, "en telen op totaal zo'n 100 hectare witte en groene asperges met behulp van 125 man personeel. Ons bedrijf was al GlobalG.A.P gecertificeerd en hebben nu dus ook het Milieukeur certificaat behaald omdat wij ‘met het oog op de toekomst' willen telen en een geborgd duurzamer product willen leveren."

Ron vervolgt: "De asperges die op het land zijn gestoken koelen wij een hele nacht in grote bakken met water. Daarna wordt iedere asperge gewassen en schoon afgesneden, vervolgens gesorteerd, eventueel geschild met onze hypermoderne lasergestuurde schilmachine en verpakt. Daarna gaan de asperges de koelcel in, zodat ze op een temperatuur even boven nul kraakvers blijven. De asperges zijn verkrijgbaar tot eind juni. De Milieukeur gecertificeerde asperges worden via de eigen winkels in Tienray en Vierlingsbeek verkocht en zijn ook verkrijgbaar via diverse supermarkten waaronder AH, Jumbo en Aldi."

Wij hebben het Milieukeur certificaat behaald omdat wij ‘met het oog op de toekomst' willen telen en een geborgd duurzamer product willen leveren.
Terug naar overzicht