Nieuws & Persberichten

Energieleveranciers van Milieukeur stroom als ‘groenste’ getest door Greenpeace en Consumentenbond

Consumentenbond en Greenpeace onderzochten hoe ‘groen' het aanbod van groene stroom voor consumenten werkelijk is en publiceerden een onderzoek en een ranking van 22 Nederlandse energieleveranciers. Windunie en Greenchoice kwamen als ‘beste' uit de bus.

Consumentenbond en Greenpeace adviseren verder om overheidsregels voor groene stroom strenger te maken en consumenten aan te zetten tot een overstap naar echt groene leveranciers als Windunie.

Groene stroom met Milieukeur
Windunie is een coöperatie van windmolenaars, vooral agrariërs, en biedt aan consumenten Winduniestroom die is gecertificeerd met Milieukeur. Greenchoice betrekt haar groene stroom onder meer bij Windunie en biedt eveneens ‘Milieukeur Groene stroom'. Milieukeur geeft een consument het vertrouwen dat deze elektriciteit gewonnen wordt uit Nederlandse bronnen.

Voor de zakelijke markt leveren Eneco en Scholt Energy groene stroom die is gecertificeerd met Milieukeur en die wordt gewonnen uit Nederlandse wind. Binnenkort is ook de zon- en windenergie van Raedthuys Groep gecertificeerd voor Milieukeur.

Meer informatie over het onderzoek en de ranking

Geeft het vertrouwen dat deze elektriciteit gewonnen wordt uit Nederlandse bronnen
Terug naar overzicht