Nieuws & Persberichten

Ook de HIER groene stroom checker beoordeelt energieleveranciers van Milieukeur stroom als ‘echt’ groen.

Vandaag lanceerde HIER haar Groene Stroom checker. Energieleveranciers die Milieukeur gecertificeerde stroom leveren aan consumenten worden als ‘echt' groen beoordeeld:

Klik HIER voor de Groene stroom checker.

Verleden week publiceerde SMK over een onderzoek van Consumentenbond en Greenpeace over hoe ‘groen' het aanbod van groene stroom voor consumenten werkelijk is. Windunie en Greenchoice kwamen daarbij ook als ‘beste' uit de bus.

Groene stroom met Milieukeur
Windunie is een coöperatie van windmolenaars, vooral agrariërs, en biedt aan consumenten Winduniestroom die is gecertificeerd met Milieukeur. Greenchoice betrekt haar groene stroom onder meer bij Windunie en biedt eveneens ‘Milieukeur Groene stroom'. Milieukeur geeft een consument het vertrouwen dat deze elektriciteit gewonnen wordt uit Nederlandse bronnen.

Voor de zakelijke markt leveren Eneco en Scholt Energy groene stroom die is gecertificeerd met Milieukeur en die wordt gewonnen uit Nederlandse wind. Binnenkort is ook de Nederlandse zon- en windenergie van Raedthuys Groep gecertificeerd voor Milieukeur.

Milieukeur geeft een consument het vertrouwen dat deze elektriciteit gewonnen wordt uit Nederlandse bronnen
Terug naar overzicht