Nieuws & Persberichten

Volle bloei van de Barometer Duurzame Bloemist moet nog komen

Hoewel het enthousiasme voor de Barometer Duurzame Bloemist groot is, zijn er op dit moment maar 57 bloemisten in Nederland gecertificeerd. SMK Nieuws interviewde drie directeuren van bloemistenorganisaties, die er twee jaar geleden nog vanuit gingen dat het aantal minimaal dubbel zo hoog zou liggen.


FloraNL

“INKOPERS MOETEN DOOR MOOIE PR VERHAALTJES HEEN PRIKKEN”

Ruud Steur van FloraNL staat nog steeds honderd procent achter de Barometer Duurzame Bloemist en gebruikt het instrument voor verduurzaming van ‘zijn’ landelijke bloemistenorganisatie. “Het aantal leden van FloraNL is flink gegroeid. We houden vast aan certificering met de Barometer Duurzame Bloemist als vereiste om lid te mogen worden. Wel merk ik dat het certificeren trager gaat dan we zouden willen. Nieuwe leden hebben er twee jaar de tijd voor, en veelal nemen zij die ook.” > Lees verder in het e-magazine SMK Nieuws.


Fleurop

“MET EXCUSES KOM JE STRAKS NIET MEER WEG, JE MOET KUNNEN BEWIJZEN DAT JE DUURZAMER WERKT”

“Ik geef het ruiterlijk toe: mijn ambitie van twee jaar geleden was te groot”, zegt Fleurop-directeur Jeroen de Zwart. “Ik had gerekend op landelijke dekking in 2016, maar dat is niet gelukt. Het goede nieuws is dat er zeker groei is, maar die zien we vooral in het laatste halfjaar. Daarnaast ben ik optimistisch gestemd, omdat nu ook de consument langzaam maar zeker gaat inzien dat we echt anders moeten gaan handelen om de aarde te ontzien.” > Lees verder in het e-magazine SMK Nieuws.


Duurzame Bloemisten Groep

“JUIST INKOPERS KUNNEN IN AANBESTEDINGEN EEN GROTE IMPULS GEVEN AAN VERDUURZAMING”

Annelies Koch van de Duurzame Bloemisten Groep vindt dat certificering binnen haar groep goed loopt. “Sommigen hebben er meer moeite mee dan anderen. Het schema is niet ingewikkeld maar wanneer je het ziet, kan ik me voorstellen dat een bloemist het ervaart alsof er heel wat op hem afkomt.” Binnen de Duurzame Bloemisten Groep is de afspraak dat bloemisten binnen een jaar het certificaat behalen. Annelies: “Daaraan houden we vast: we hebben van meet af aan heel bewust voor de Barometer Duurzame Bloemist gekozen. Daarmee willen wij onderscheidend zijn. Het is een onafhankelijk certificaat, dat niet alleen iets zegt over de inkoop, maar over de hele bedrijfsvoering.” > Lees verder in het e-magazine SMK Nieuws.

Terug naar overzicht