Nieuws & Persberichten

De nieuwste editie van e-magazine SMK Nieuws

In de nieuwste editie van e-magazine SMK Nieuws: Pieter en Marcel Lucassen uit het Noord-Limburgse Afferden hebben als eerste boomkwekers in Nederland het On the way to PlanetProof certificaat behaald voor de duurzame teelt van hun vaste planten. De gebroeders hopen dat meer telers hun voorbeeld volgen. Sowieso zullen er dit jaar en volgend jaar nog flink wat certificeringen volgen. En 2018 wordt ook een overgangsjaar, waarin Milieukeur plaats maakt voor het nieuwe keurmerk PlanetProof.


 
Ook: De grootste kiemgroententeler van Europa heeft voor Milieukeur certificering gekozen. Vanuit Broek op Langedijk vinden alfalfa, taugé en andere kiemgroenten hun weg naar consumenten in het hele land en zelfs daarbuiten. Reden voor teler Van der Plas om alvast na te denken over profilering met PlanetProof.


 
Wat treft u nog meer aan in deze editie: Om agrarische emissies te verminderen is een Maatlat Schoon Erf in ontwikkeling en varkenshouders Kees en Wilma hebben een brandveilige en kleinere stal laten bouwen. SMK magazine bevat interviews met drie directeuren van bloemistenorganisaties, en als het lente wordt dan stuur ik jou tulpen met Milieukeur!

Terug naar overzicht