Nieuws & Persberichten

Vaste plantenteler Lucassen dankzij veel inspanning ‘PlanetProof*’

Tijdens een spuitlicentiebijeenkomst voor plantenkwekers heeft Mts. Lucassen uit handen van Henk Raaijmakers, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten, donderdag 14 september het certificaat ‘on the way to PlanetProof’ ontvangen. Volgens Pieter Lucassen is daar veel inspanning voor verricht, en is hij er ook trots op dat het is gelukt. PlanetProof is de internationale naam voor Milieukeur. Mts Lucassen kweekt op ca. 60 hectare vaste planten, die voor drie kwart voor de export zijn bestemd.

                                          

Mts Lucassen is gevestigd in Afferden, langs de Maas, nabij het natuurgebied de Maasduinen in Noord-Limburg. Mede vanwege die ligging is gewerkt aan een duurzame teelt, waaronder bodemverbeterende maatregelen, de inzet van nuttige bijen en insecten en plantversterkende maatregelen waardoor niet of nauwelijks chemie nodig is om schadelijke schimmels en insecten te bestrijden. Volgens Lucassen is dat belangrijk voor klanten, maar ook om de omgeving te laten zien dat het bedrijf duurzaam werkt. Daarover kunnen nog wel eens misverstanden ontstaan, aldus Lucassen: ”Als we met de spuitmachine rijden is het vaak om compostthee te spuiten, maar de omgeving ziet niet wat er in de spuittank zit.”

Meer informatie

Website MTS Lucassen


*'On the way to PlanetProof' is een andere en internationale naam voor Milieukeur; de duurzaamheidscriteria van PlanetProof zijn volledig identiek aan die van Milieukeur. Per 1-1-2019 wordt Milieukeur voor plantaardige producten vervangen door PlanetProof.


Terug naar overzicht