Nieuws & Persberichten

Uitreiking PlanetProof* certificaat aan vaste plantenkwekerij Mts. Lucassen

Marcel en Pieter LucassenOp donderdag 14 september wordt bij vaste plantenkwekerij MTS Lucassen in Afferden een spuitlicentie bijeenkomst georganiseerd voor vaste plantenkwekers en boomkwekers. Tijdens deze bijeenkomst zal Henk Raaijmakers, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten, aan Pieter en Marcel Lucassen het certificaat On the way to PlanetProof uitreiken: de internationale versie van het Milieukeur certificaat.

Afgelopen jaren hebben Pieter en Marcel Lucassen van MTS Lucassen gewerkt aan de verduurzaming van hun vaste plantenkwekerij. Het bedrijf ligt in het natuurgebied Maasduinen en de ondernemers hebben mede daarom de teeltstrategie verduurzaamd. In de teelt worden diverse bodemverbeterende maatregelen toegepast zoals toevoeging van compost en steenmeel en de inzaai van groenbemestermengsels. Het bedrijf stimuleert de aanwezigheid van nuttige insecten en bijen. Ook worden plantversterkende maatregelen toegepast waardoor er nog nauwelijks chemisch bijgestuurd hoeft te worden in de teelt om schadelijke schimmels en insecten te bestrijden. Als bekroning van de werkzaamheden ontvangen de ondernemers nu het PlanetProof certificaat.

Meer informatie


*'On the way to PlanetProof' is een andere en internationale naam voor Milieukeur; de duurzaamheidscriteria van PlanetProof zijn volledig identiek aan die van Milieukeur. Per 1-1-2019 wordt Milieukeur voor plantaardige producten vervangen door PlanetProof.


Terug naar overzicht