Nieuws & Persberichten

Dertig jaar duurzaam ondernemen staat eindelijk zwart op wit voor speciaalzaak Bloemsierkunst Ad. Hosman in Utrecht.

Kortgeleden haalde Bloemsierkunst Ad. Hosman de certificering Barometer Duurzame Bloemist met de status goud. De bloemist heeft met de behaalde 82,7% het hoogste percentage duurzaam ingekochte bloemen in Nederland.

Dertig jaar duurzaam ondernemen staan eindelijk zwart op wit . "Het bedrijf is altijd bezig geweest met duurzaamheid. Zover dit natuurlijk mogelijk was. Ik vind dat een bloemist deze verplichting heeft. We zijn bezig met een van de mooiste dingen van de natuur, met een waanzinnig product. Naast het nemen van verantwoording voor het milieu, moeten mensen die bloemen kweken in lagelonenlanden toch ook een goed salaris krijgen?" aldus Dennis van de Riet, eigenaar sinds 2005.

Gecontroleerd, gecertificeerd

Bij gecertificeerd duurzame bloemisten is alle inkoop volledig administratief vastgelegd. Een Barometer bloemist heeft daardoor gegarandeerd een percentage duurzame bloemen in huis. De verantwoord ingekochte bloemen hebben de keurmerken MPS-A(+), EKO , Max Havelaar en FFP. Deze bloemen hebben een minimale milieubelasting en zijn - mits deze uit ontwikkelingslanden komen - onder betere arbeidsomstandigheden gekweekt. Jaarlijks worden Barometer bloemisten gecontroleerd door het internationale en onafhankelijke bureau Société Générale de Surveillance (SGS).

Naast duurzame inkoop, gelden normen op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), zoals zuinig energieverbruik, afvalscheiding en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.,,Ik geloof echt dat verduurzamen werkt, maar je moet wel duidelijk met je product bezig zijn. Je moet kunnen vertellen waar bloemen precies vandaan komen. Hoe ze zijn gekweekt. We zijn volledig transparant daar mee bezig", aldus Van de Riet.

De speciaalzaak certificeerde binnen driekwart jaar met hulp van het bloemistencollectief FloraNL. Van de Riet: ,,Ik wist zeker dat we voldeden, maar ik zag op tegen administratieve werk. Dit kon ik zo uit handen geven. "

Bron: Ad. Hosman

We zijn volledig transparant bezig
Terug naar overzicht