Nieuws & Persberichten

LTO Glaskracht en SMK starten pilotproject Milieukeur Sierteelt

LTO Glaskracht Nederland start in samenwerking met SMK een pilot Milieukeur in de sierteelt onder glas. Supermarkten stellen nieuwe duurzaamheidseisen aan groenten- en sierteeltleveranciers. Milieukeur is daarvoor een van de opties.

In een workshop gehouden in oktober is nader ingegaan op wat nodig is om aan het keurmerk te voldoen. Wat houden de eisen in en hoe werkt Milieukeur? LTO Glaskracht verkent samen met SMK welke meerwaarde Milieukeur heeft in de sierteelt en waar eventuele knelpunten liggen. Daartoe vindt tijdens de pilot regelmatig overleg plaats tussen de sierteeltbedrijven, SMK en LTO Glaskracht.

Uiteindelijke doel is om meer sierteeltbedrijven ook daadwerkelijk onder het Milieukeur keurmerk te krijgen. De kick-off van de pilot vindt plaats op donderdag 22 december om 10.00 uur bij LTO Glaskracht Nederland: Louis Pasteurlaan 6, Zoetermeer.

Enkele sierteeltbedrijven hebben zich reeds aangemeld. Er is nog beperkt plaats voor siertelers om hieraan mee te doen. Ook nodigen wij zomerbloementelers (glas- en buitenteelt) hiervoor uit. Heeft u interesse dan kunt u zich melden bij Helma Verberkt.Update: foto van de kick-off op 22 december 2016

Van links naar rechts: Stefanie Kool en Niko Moerman (SMK), Kees Mans (Allure Gerbera), Teun van der Lugt (VDL Fleurs), Jeanette Kiep (Kiep Flowers), Geert van Oosterhout, en Arthur van den Berg (LTO Glaskracht) en John Barendse (Ter Laak Orchids).

Kick-off pilot op 22 december
Terug naar overzicht