Nieuws & Persberichten

Tien partijen in regio Leiden ondertekenen de Green Deal Zorg

Op woensdag 14 september 2016 ondertekenden tien partijen in Leiden een gezamenlijke Green Deal Zorg:

  • Stichting Libertas zorggroep, Stichting Alrijne Zorggroep, Curium-LUMC, Stichting ’s Heeren Loo zorggroep
  • Gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest
  • Hoogheemraadschap van Rijnland
  • Gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest
  • Omgevingsdienst West-Holland

Hiermee komt duurzaamheid hoger op de agenda bij de deelnemende zorginstellingen in de regio.

Mark de Jong, lid raad van bestuur Alrijne:
Alrijne Zorggroep (met locaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn) ziet het als zijn verantwoordelijkheid om een duurzame organisatie te zijn. “Bij alle keuzes die Alrijne maakt, kijken we naar het effect op de lange termijn: op de zorg maar ook op het milieu en op werk in de toekomst. Dit heeft geresulteerd in de toekenning van een zilveren Milieuthermometer voor het ziekenhuis én zelfs een gouden voor verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn.

Het ondertekenen van de Green Deal Zorg is voor ons een logische stap. We willen graag kennis over duurzaamheid met andere instellingen en gemeenten in de regio delen,” aldus Mark de Jong, lid raad van bestuur Alrijne. “Ik hoop van harte dat ook andere zorgorganisaties zich aan gaan sluiten bij de Green Deal Zorg.”

Met het ondertekenen van de Green Deal Zorg geven de zorginstellingen aan dat zij binnen drie jaar minimaal de maatregelen treffen voor het niveau brons van de Milieuthermometer Zorg. Met dit keurmerk krijgen de instellingen geen aanvullende verplichting vanuit de omgevingsdienst voor een energieaudit.

De vereniging Milieuplatform Zorgsector en de Omgevingsdienst West-Holland zijn initiatiefnemers van deze regionale Green Deal Zorg.

Meer info

Ik hoop van harte dat ook andere zorgorganisaties zich aan gaan sluiten bij de Green Deal Zorg.”
Terug naar overzicht