Nieuws & Persberichten

Gijs Dröge nieuwe directeur van SMK

Gijs Dröge, nieuwe directeur van SMKGijs Dröge volgt in juni a.s. Regien van der Sijp op als directeur/bestuurder; vanaf april maakt hij kennis met de organisatie en stakeholders. Gijs is momenteel directeur van Dietz Dröge & van Loo, adviesbureau in corporate communicatie, public affairs en duurzaam beleid. Hij ziet er met veel plezier naar uit om voor SMK aan de slag te gaan: “In de afgelopen jaren heb ik me op vele fronten actief voor duurzaamheid ingezet: voor duurzaam ondernemen in het bijzonder. Ik heb ervaren hoe goede benchmarks en keurmerken een impuls geven aan ondernemers en welke positieve impact deze hebben. Voor mij is SMK een onafhankelijk en betrouwbaar baken voor duurzaam ondernemen. Ik zie er naar uit die kwaliteit te handhaven en SMK samen met het team en alle stakeholders verder uit te bouwen. Op het gebied van duurzaam ondernemen is er nog heel veel potentie!”

Ook André Veneman (voorzitter van de Raad van Toezicht) is verheugd met deze benoeming: “We hebben na een intensieve procedure de ideale kandidaat gevonden. Gijs beschikt over de juiste capaciteiten om de gerespecteerde en stevige positie van SMK te behouden en verder te ontwikkelen.”

  • SMK (Stichting Milieukeur) ontwikkelt en beheert criteria/keurmerken voor het bedrijfsleven en de consument om duurzamer produceren en consumeren mogelijk te maken. Dit in nauwe samenwerking met bedrijfsleven, wetenschappers, overheid en maatschappelijke organisaties. Het programma Milieukeur telt onder meer 190 bedrijven in de open teelt en glastuinbouw, 165 varkenshouderijen en 280 be- en verwerkers van voedsel, waaronder 262 supermarkten. In duurzame Groen Labelkassen en Maatlat Duurzame Veehouderij-stallen is sinds 1999 ruim 10 miljard euro geïnvesteerd. Daarnaast zijn er meer dan 1000 non-food producten gecertificeerd voor EU Ecolabel of Milieukeur. Met de commissie TPAC toetst SMK of certificatiesystemen voor hout voldoen aan de Nederlandse Inkoopcriteria voor duurzaam hout.
Ik zie er naar uit de kwaliteit van SMK te handhaven en deze samen met het team en alle stakeholders verder uit te bouwen
Terug naar overzicht