Nieuws & Persberichten

Verpleeghuis Oudshoorn behaalt Gouden Milieuthermometer Zorg

[Doorgestuurd persbericht]

Alphen aan den Rijn - Als eerste verpleeghuis in Nederland heeft Verpleeghuis Oudshoorn de Gouden Milieuthermometer Zorg* behaald. Met dit keurmerk wordt onderstreept dat het verpleeghuis aantoonbaar invulling geeft aan een duurzame bedrijfsvoering.

Locatiemanager Birgitta Weimar van Verpleeghuis Oudshoorn en manager vastgoed & techniek Simke de Jong ontvangen de Gouden Milieuthermometer Zorg uit handen van manager Stichting Milieukeur (SMK) Ineke Vlot.De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door Milieu Platform Zorgsector (MPZ) in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK). Een zorginstelling komt in aanmerking voor een certificaat van de Milieuthermometer Zorg als aan een groot aantal criteria is voldaan. Deze criteria beslaan een breed scala aan onderwerpen waarop milieuwinst te behalen valt, zoals energie- en waterbesparende maatregelen, afvalpreventie en gevaarlijke stoffen.

Manager SMK Ineke Vlot overhandigde de Gouden Milieuthermometer Zorg tijdens de officiële opening van het nieuwe gebouw van Verpleeghuis Oudshoorn op 10 juni jl.: ‘Het is mooi om te zien dat complexe en innovatieve milieubesparende maatregelen zo goed samengaan met de vertrouwde en beschermende huiselijke woonomgeving die Verpleeghuis Oudshoorn biedt.’

Werken aan milieu en duurzaamheid vanzelfsprekend
Rijnland Zorggroep hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Van beleid tot aan praktische oplossingen: op elk niveau wordt gewerkt aan verduurzaming. Enkele voorbeelden hiervan in Verpleeghuis Oudshoorn: Op het dak staan 36 zonnecollectoren die ervoor zorgen dat het water uit de kraan wordt verwarmd. En er wordt in het hele gebouw gebruik gemaakt van LED verlichting, wat leidt tot zo’n vijftig procent energiebesparing.

Over Verpleeghuis Oudshoorn
Verpleeghuis Oudshoorn maakt deel uit van Rijnland Zorggroep waaronder ook Rijnland Ziekenhuis en Verpleeghuis Leythenrode vallen.

Voor meer informatie over Verpleeghuis Oudshoorn kunt u terecht op
www.verpleeghuisoudshoorn.nl. Volg ons ook op Twitter @oudshoorn_zorg.


*Het Gouden niveau van de Milieuthermometer Zorg is gelijk aan Milieukeur.

Terug naar overzicht