Nieuws & Persberichten

MCL neemt als eerste topklinische ziekenhuis Milieukeur in ontvangst

Vlnr: Omayra Nooitgedagt (milieuco√∂rdinator), Kees Donkervoort (directievoorzitter MCL), Ineke Vlot (manager non-food Stichting Milieukeur) en Adriaan van Engelen (directeur Milieuplatform Zorgsector).Op 4 maart 2014 namen Kees Donkervoort, voorzitter directie MCL en Omayra Nooitgedagt, milieucoördinator, namens het MCL het gouden certificaat Milieuthermometer Zorg met Milieukeur in ontvangst.

Het ziekenhuis mag daarmee het officiële keurmerk van de Stichting Milieukeur voeren. Het MCL is het eerste topklinische ziekenhuis dat het Milieukeurcertificaat heeft behaald. Het MCL is ook het eerste ziekenhuis in het Noorden met dit keurmerk.

Het MCL heeft een milieubeleid dat zorgt voor minder verbruik van producten en stoffen, meer gebruik van milieuvriendelijke producten, een proactief energie-efficiency beleid en een doelmatige scheiding en hergebruik van afvalstoffen.

In februari 2011 is de Beleidsnotitie “Duurzaamheid en Milieuprestaties Zorgpartners Friesland” door de Raad van Bestuur bekrachtigd. In deze notitie worden milieudoelstellingen en inspanningen in kaart gebracht, zodat er transparantie ontstaat en Zorgpartners Friesland kan laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord bezig is.

Kees Donkervoort, voorzitter directie MCL, is erg trots op deze erkenning. “Het Medisch Centrum Leeuwarden is zich bewust van de verantwoordelijkheid die zij heeft tegenover patiënten, bezoekers, medewerkers en de omgeving als het gaat om het milieu. Ons duurzaamheidsbeleid vormt een volwaardig onderdeel van het ondernemingsbeleid."

Ons duurzaamheidsbeleid vormt een volwaardig onderdeel van het ondernemingsbeleid
Terug naar overzicht